zondag 13 mei 2007

Europese Schoenfabriek bouwt RFID chips

Europese schoenfabrikant bouwt rfid-chips in

Zaterdag 3 maart 2007, 08:39 - Een van Europa's grootste schoenproducenten gaat rfid-chips in zijn schoenen bouwen. Reno wil daarmee het aantal diefstallen in winkels beperken.
18 reacties Door Evan Schaafsma
Het Duitse Reno, met 700 schoenwinkels in 15 Europese landen, heeft een overeenkomst gesloten met Checkpoint Systems. De traceer-specialist levert flinterdunne rfid-chips, speciaal ontwikkeld voor de in Aziƫ gemaakte schoenen van Reno.
Door de chips in de schoenen te bouwen hoopt Reno de diefstal van zowel schoenen in dozen als uitgestalde schoenen terug te dringen. De fabrikant gebruikte de radio frequency identification-technologie (rfid) al enkele jaren voor het volgen van ladingen van de fabriek tot aan de winkel.
Nu wil de fabrikant de technologie in de winkel gebruiken, bijvoorbeeld om klanten die schoenen passen en er vervolgens op vandoor gaan, te traceren. De kassa's worden uitgerust met apparatuur waarmee winkelpersoneel de chips in verkochte schoenen eenvoudig kan uitschakelen, zodat kopers niet langer te volgen zijn.
Vorig jaar sloot Checkpoint Systems al een deal met de Duitse retailgigant Metro AG voor de levering van rfid-systemen. Metro ontwikkelt rfid-toepassingen voor de retail-sector, in samenwerking met onder meer IBM,
Intel en SAP.
Tags:
checkpoint, reno, traceren, diefstal, chip, rfid, schoen.

Geen opmerkingen: